augusti 8, 2022
Djur

Är en cockapoo en bra familjehund?

En cocker spaniel avlades först avsiktligt med en pudel på 1960-talet, vilket gjorde cockapoo till den första designade hundrasen. Kostnaden för en Cockapoo-valp varierar beroende på uppfödarens lokalitet och om han har fått hälsokontroller på valpens föräldrar. De främjar uppfödning av generationer av cockapoos i stället för den ursprungliga cocker-pudelblandningen, i syfte att skapa ett mer förutsägbart utseende och temperament. På grund av sin pudelförälder fäller cockapoos inte mycket (om alls), vilket gör dem till ett populärt alternativ för hundägare med allergier.

Är en cockapoo en bra familjehund?

Till skillnad från andra hundraser, som historiskt sett har avlats för arbetsändamål, är cockapoos specifikt avlade för att vara sällskapshundar. Men om jag lägger min egen partiskhet åt sidan (på sätt och vis), så finns här 19 skäl till varför cockapoos är världens bästa hundras. Oavsett om du bor i ett stort hem på landet eller i en liten lägenhet i staden kan en cockapoo snabbt anpassa sig till din miljö. Cockapoos trivs med uppmärksamhet från sin ägare och kan lätt bli uttråkade och rastlösa om de lämnas ensamma för länge.

För dem som är nya för rasen är cockapoos ett utmärkt val som husdjur och följeslagare, särskilt som familjehund.

Vilka problem har cockapoos?

Det är inte bara oetiskt att stödja dem, utan det kan kosta dig känslomässigt och ekonomiskt på lång sikt om din nya Cockapoo-valp får allvarliga hälsoproblem under hela sin livstid. Liksom cockerspanieler är hundarna dessutom benägna att drabbas av höftledsdysplasi, så det är viktigt att hålla din hund på en hälsosam vikt. Den ovanliga grumligheten i ögat i samband med grå starr blir värre med tiden, och synen blir allt mindre tydlig tills den till slut helt försvinner. En cockapoo-valp är en lätttränad hund som gärna går ut på en lång promenad eller simmar i floden, även om de inte är alltför krävande.

References: