Dekorera dina väggar

Dina väggar är en plats i ett rum där du med enkla medel kan göra stor skillnad. Det finns idag en mängd olika vägar som du kan gå. Här tipsar vi dig om några olika sätt som du kan använda dig utav.

Ett roligt sätt att lyfta ett rum på är att sätta upp en fondtapet på en eller flera utav väggarna i rummet. En fondtapet är en tapet som skiljer sig från övriga tapeter i rummet, men som ändå passar ihop med den befintliga. Till exempel kan det vara en mönstrad tapet i samma färgskala som övriga väggar eller en mer utstickande färg som ligger nära i ton med den andra. Om du har ett rum som endast har vita väggar kan du snabbt och enkelt måla en utav väggarna i valfri färg för att få till en snygg effekt. Vilken utav väggarna i rummet du ska välja beror lite på hur rummet ser ut, men ofta brukar man välja någon utav de större väggarna, till exempel den man har sänggaveln mot i ett sovrum eller den man har soffan emot i ett vardagsrum.

Dekoration kan även ha fler syften än att bara vara utsmyckande. De kan även fylla en praktisk funktion, såsom att du där kan förvara saker. Ett exempel på detta är vägghyllor. Dessa fästes där de passar bäst i rummet och kan hålla plats åt såväl prydnadssaker som förvaringsboxar. Du kan köpa en vägghylla i en mängd olika storlekar, helt beroende på vilket behov du har samt hur stor plats på väggen du har.

Den vanligaste vägen att fylla dina väggar är med hjälp utav tavlor. Dessa kan vara i form utav inramade fotografier, teckningar, planscher eller andra bilder som du tycker om och som passar ihop med din övriga inredning. Beroende på vad det är för slags vägg så är det lite olika enkelt att hänga upp en tavla, men oftast krävs det inte mer än en liten skruv eller spik i väggen. Är väggen utav betong kan det dock krävas att du först borrar ett hål att fästa skruven i innan du kan hänga upp tavla vilket kan kräva vissa speciella verktyg.

Vill du inte sätta upp tavlor på väggen, men ändå få till en snygg effekt så finns det idag mängder utav snygga väggdekaler som man kan använda sig utav. Dessa dekaler fungerar som klistermärken som du enkelt fäster på väggen där du vill ha dem. Dessa kan till exempel vara i form utav en klättrande växt som går ifrån golv till tak, ett stråk av fåglar som flyger längsmed en vägg eller ett större motiv som kan förvandla en stor, tom vägg till någonting betydligt mer iögonfallande.