Hemmagym

För den som tränar väldigt mycket kan gymmet ibland kännas som ett andra hem. Varför då inte ta hem träningen och bygga ditt eget hemmagym. Om du har ett rum över så kan detta vara ett väldigt bra sätt att ta vara på den tomma platsen, oavsett om du tränar väldigt hårt eller vill komma igång mer. Genom att ha all utrustning som behövs i hemmet finns det inga ursäkter för att inte lägga de där stunderna varje vecka på att röra dig. Att träna hemma kanske inte ger samma känsla som det gör att träna på ett gym, men det är ett utmärkt komplement. Till en början kan det bli en stor utgift, men genom att räkna ut de pengar du slipper lägga ner på medlemskort och transport till och från gymmet så kommer du inom kort märka att det lönar sig.

Vad som du kan behöva i ditt hemmagym hänger till största del ihop med vad för typ utav träning du gillar att sysselsätta dig med. Är det styrka som du tränar kan ett gäng vikter passa bra och kanske då i olika former såsom kettleballs, skivstång och kanske någon maskin. Just maskiner är någonting som idag finns utav en mängd olika typer och även i flera prisklasser. För ren konditionsträning finns så klart det klassiska löpbandet, där du såväl kan värma upp som köra ett helt pass. Andra populära maskiner är crosstrainern, roddmaskinen och träningscykeln.

Om du på din fritid, eller på professionell nivå, sysslar med en sport kan det vara trevligt att ha möjligheten att utföra sporten i helhet, eller delar utav den i ditt hem. För den som till exempel sysslar med innebandy eller liknande kan ett mål på garageuppfarten eller altanen vara en bra plats att träna skott på. Detta behöver inte vara ett alltför avancerat tillbygge i ditt hem, utan någonting som du enkelt kan plocka bort när du tränat färdigt för stunden. Om man till exempel har en dröm om att få komma med i landslaget och spela VM i innebandy eller liknande så är alla möjligheter till träning viktiga.

Idag kan man smidigt nog beställa en hel del träningsutrustning över nätet. Detta gäller inte enbart hantlar och yogamattor, utan även större saker som löpband eller skivstänger. Man skulle kunna tänka sig att frakten kan komma att bli väldigt kostsam för en sådan tung produkt, men de flesta butikerna har idag fasta priser för alla leveranser. Dessutom har många möjligheten att leverera direkt hem till din dörr, så att du själv inte behöver släpa hem paketet från ditt ombud.