november 30, 2023
Hälsa

Så bygger du ett hemmagym!

Hemmagym

För den som tränar väldigt mycket kan gymmet ibland kännas som ett andra hem. Varför då inte ta hem träningen och bygga ditt eget hemmagym. Om du har ett rum över så kan detta vara ett väldigt bra sätt att ta vara på den tomma platsen, oavsett om du tränar väldigt hårt eller vill komma igång mer. Genom att ha all utrustning som behövs i hemmet finns det inga ursäkter för att inte lägga de där stunderna varje vecka på att röra dig. Att träna hemma kanske inte ger samma känsla som det gör att träna på ett gym, men det är ett utmärkt komplement. Till en början kan det bli en stor utgift, men genom att räkna ut de pengar du slipper lägga ner på medlemskort och transport till och från gymmet så kommer du inom kort märka att det lönar sig.

Hemmagym

Analysera ditt behov

Vad som du kan behöva i ditt hemmagym hänger till största del ihop med vad för typ utav träning du gillar att sysselsätta dig med. Är det styrka som du tränar kan ett gäng vikter passa bra och kanske då i olika former såsom kettleballs, skivstång och kanske någon maskin. Just maskiner är någonting som idag finns utav en mängd olika typer och även i flera prisklasser. För ren konditionsträning finns så klart det klassiska löpbandet, där du såväl kan värma upp som köra ett helt pass. Andra populära maskiner är crosstrainern, roddmaskinen och träningscykeln.

Beställ på nätet

Idag kan man smidigt nog beställa en hel del träningsutrustning över nätet. Detta gäller inte enbart hantlar och yogamattor, utan även större saker som löpband eller skivstänger. Man skulle kunna tänka sig att frakten kan komma att bli väldigt kostsam för en sådan tung produkt, men de flesta butikerna har idag fasta priser för alla leveranser. Dessutom har många möjligheten att leverera direkt hem till din dörr, så att du själv inte behöver släpa hem paketet från ditt ombud.

Hemma gym
Gymma hemma

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant