november 28, 2023
Blogg

Hur känns det när ägget fäster

Vad menar vi med ”hur känns det när ägget fäster”?

Det är inte ovanligt att kvinnor undrar över vad som händer under deras cykel. Är du också nyfiken på ”hur känns det när ägget fäster”? Låt oss ta en titt på detta!

Upplevelsen av äggfästning

Det är viktigt att notera att alla är olika och kan ha olika upplevelser. Vissa kvinnor känner ingenting alls, medan andra rapporterar att de känner en liten nippa eller känsla av tryck. Var inte orolig om du inte känner något speciellt, det betyder inte att något är fel.

Tidpunkt Symptom Varighet
6-10 dagar efter ägglossning En nypande eller tryckande känsla Varierar, men oftast kortvarig
Ca 2 veckor efter ägglossning Trötthet, ömhet i bröstet, illamående Varierar, men kan hålla i några veckor

Vanliga tecken på äggfästning

Nu vet du ”hur känns det när ägget fäster”, men det finns flera andra tecken att hålla utkik efter. Dessa kan inkludera litet fläckblödning, ökad basaltemperatur, och vissa känslor av trötthet eller illamående. Dessa tecken kommer inte att vara densamma för varje kvinna, och de är inte heller ett säkert tecken på att äggfästning har ägt rum. För att veta med säkerhet, är det bäst att ta ett graviditetstest.

Fler frågor

Har du fler frågor om ”hur känns det när ägget fäster”? Hör av dig till oss! Vi är här för att hjälpa dig att förstå mer om din kropp och din fertilitetscykel.

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant