november 28, 2023
Blogg

Hur lång är världens längsta man

Hur lång är världens längsta man?

Du kanske tror att du känner till svaret på frågan ”Hur lång är världens längsta man?”. Men, har du verkligen koll på det? Låt oss göra en djupdykning i ämnet.

Symbolen för mänsklighetens storlek

Det är faktiskt en fascinerande historia. Många människor tror kanske att det är någon som spelar i NBA, men faktum är att världens längsta man är en person helt utanför sportvärlden.

Namn Längd År för rekord
Sultan Kösen 251 cm 2009
Leonid Stadnyk Påstått 254 cm (rekord ogiltigt) 2007
Bao Xishun 236 cm 2005
Radhouane Charbib 234 cm 2002

Turkiska jätten

Sultan Kösen, en turkisk bonde, innehar för närvarande titeln som världens längsta levande man med en svindlande 251 cm lång kroppslängd. Sultan fick detta erkännande från Guinness världsrekord år 2009.

Fall av jätteväxt

För att svara på frågan ”Hur lång är världens längsta man?” var vi tvungna att gräva djupt. Sultan lider av en sjukdom som kallas ”akromegali”, vilket orsakar en överdriven tillväxthormonproduktion.

En särskild plats i samhället

Trots de fysiska utmaningarna, har Sultan uppnått en spännande grad av berömmelse, vilket bevisar att storlek verkligen spelar roll. Så nästa gång någon frågar dig ”Hur lång är världens längsta man?”, glöm inte att det inte bara handlar om fysisk storlek, men också om storheten inom.

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant