november 30, 2023
Blogg

Hur många ägg kan man äta per dag

Hur många ägg kan man äta per dag?

Äggs mättande kvaliteter och generösa näringsprofil gör dem till en fantastisk del av din kost. Men hur många ägg kan man äta per dag? Jag är säker på att du har hört många teorier men vi ska dyka djupt ner och svara på din fråga en gång för alla.

Balanserat intag av ägg

Du kanske har fått höra att högt äggintag potentiellt kan leda till höga kolesterolnivåer. Men vetenskapligt finns det inga fastställda eller specifika riktlinjer för äggintag. Det handlar alltså mer om att hålla en balanserad diet. Men för att ge dig en riktlinje att följa, amerikanska kostförbundet rekommenderar upp till 7 ägg i veckan.

Varför äta ägg?

Ägg är rika på protein, vitaminer och mineraler, vilket gör dem till en utmärkt matkälla att inkludera i ditt dagliga liv. Från att hjälpa till med viktminskning till att stärka ditt immunförsvar, här är några anledningar till varför du kanske vill öka äggintaget.

Funktion Näringsämne i ägg Rekommenderat dagligt intag
Hjärnans hälsa Cholin 425-550 mg
Energiproduktion Vitamin B2 (Riboflavin) 1.1-1.3 mg
Immunsystemets funktion Selen 55 mcg
Syntes av DNA Folsyra 400 mcg

Ägg och balanserad diet

Ett eller två ägg om dagen passar de flesta som ett led i en balanserad kost. Men precis som med allt i livet, måttlig konsumtion är nyckeln. För en bra balans, överväg att variera äggintaget med andra proteinrika alternativ som bönor, linser, nötter och kött. Och där har vi det, håll det balanserat och njut av dina ägg!

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant