november 30, 2023
Blogg

Hur många dog i world trade center

Hur många dog i World Trade Center?

Den tragiska händelsen den 11 september 2001 är ännu djupt ingraverad i våra minnen. Men vet vi exakt hur många liv denna skrämmande händelse tog bort hos oss? Sanningen är att, beklagligt nog, är det en tuff, men nödvändig fråga att svara på.

Människoliv förlorade den dagen

Om vi ​​Tittar på data, dog hela 2 977 människor den dagen i attackerna på World Trade Center. Detta inkluderar både människor inne i tornen och blåljuspersonal som modigt försökte rädda liv.

Döda Civila Döda Blåljuspersonal Total
2 606 411 3 017

Det imponerande är dock det enorma antalet människor, uppskattat till 14 000–18 000, som lyckligtvis kunde evakueras från tornen innan de kollapsade. Kan du föreställa dig den enorma rädsla och förvirring som dessa människor måste ha upplevt?

De osynliga offren

Antalet döda stoppar dock inte vid attackdagen. Har du någonsin undrat hur många människor som fortfarande lider hälsomässigt på grund av denna tragiska händelse? Det uppskattas att över 1 400 räddningsarbetare dog i efterföljande år på grund av sjukdomar orsakade av exponering för farligt damm och skadliga ämnen under räddningsarbeten och rengöring av platsen. Denna siffra är fortfarande stigande, allt eftersom fler människor utvecklar sjukdomar relaterade till attacken.

Ja, jag vet att det är hjärtskärande. Men det är viktigt att vi kommer ihåg dessa modiga själar och lär oss från detta makabra kapitel i vår historia. Kan vi använda denna vetskap för att säkerställa att en sådan tragedi aldrig upprepas? Det är min förhoppning. Och jag gissar att det är din också, eller hur?

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant