november 30, 2023
Blogg

Hur många får plats i friends arena

Hur Många Får Plats i Friends Arena?

Någonsin undrat hur många människor Friends Arena kan rymma? Jo, du är inte ensam. Friends Arena, belägen i Solna, är Sveriges nationalarena och hemmaplan för fotbollslaget AIK. Men det är inte bara fotboll som får plats här, även konserter och andra events hålls regelbundet i arenan. Så, hur många får egentligen plats i Friends Arena?

Evenemang Platser Antal besökare
Fotbollsmatcher 50 653 platser Varierar
Konserter 65 000 platser Varierar
Dekonferenser/evenemang 15 000 platser Varierar
Restauranger 7 000 platser Varierar

Beräkning av Kapacitet

För fotbollsmatcher rymmer Friends Arena omkring 50 653 åskådare. För konserter kan arenan dock rymma upp till imponerande 65 000 personer. Tänk dig, 65 000 fans som sjunger tillsammans på en konsert- det måste vara en helt fantastisk upplevelse, eller hur? Men för att rymma denna enorma mängd människor krävs gott om planering och organisation.

Ändringar i Antal Platser

Antalet platser kan variera beroende på evenemanget. Till exempel för konferenser och andra mindre evenemang, minskas kapaciteten till omkring 15 000 platser. Och visste du att Friends Arenas restauranger också har gott om plats? De kan rymma upp till 7 000 gäster!

Kapacitet för Andra Events

Friends Arena är inte bara en plats för stora sportevenemang och konserter. Arenan kan också anpassas för att hålla olika typer av evenemang. Oavsett hur stor din publiken är, kan du hitta en lösning som passar dig på Friends Arena.

Påverkan av COVID-19 På Friends Arenas Platser

Pandemin har påverkat alla delar av livet, och Friends Arena är inget undantag. På grund av sociala distansregler och andra restriktioner kan antalet besökare som tillåts på arenan för närvarande variera.

Konklusion

Så, om du någonsin har funderat på ”Hur många får plats i Friends Arena?” har du nu svar på din fråga. Oavsett storleken på ditt evenemang, kommer Friends Arena att hitta det perfekta sättet att rymma dig och dina gäster!

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant