november 28, 2023
Blogg

Hur många flaggor finns det i världen

Hur många flaggor finns det i världen?

Inledningsvis kanske du tror att svaret borde vara 195, eftersom det finns 195 erkända suveräna stater i världen enligt FN. Men, faktum är att totala antalet flaggor som finns runt omkring oss är mycket högre om man räknar med politiska underavdelningar, särskilda intressenter, organisatoriska och företagsflaggor.

När du reser runt och upplever världen, kommer du stöta på en mångfald av flaggor, alla med olika historia och symbolik. Varje flagga har en unik berättelse att dela med oss, så var inte rädd för att dyka djupt och lära dig mer om varje flagga du stöter på.

Vilka är några av de mest erkända flaggorna?

Visst finns det många flaggor i världen, men vissa av dem är mer välkända än andra. Här följer en kort sammanfattning av några av de flaggor du är mest trolig att känna till.

Land Flagga Beskrivning
Sverige Sveriges flagga En blå flagga med ett gult kors, representerar Sveriges kristna historia.
USA USA:s flagga Bestående av 13 ränder och 50 stjärnor som representerar de ursprungliga kolonierna och nuvarande stater.
Storbritannien Storbritanniens flagga Kombinerar korsen för skyddshelgonen i England, Skottland och Irland.
Kina Kinas flagga En röd flagga med fem stjärnor, representerar folkets revolution och de fyra sociala klasserna.

Avslutande tankar om flaggor

Jorden är fylld med flaggor, från ett lands flagga, till flaggan för ditt lokala fotbollslag. Varje flagga representerar en del av vår historia, och genom att lära oss om dem, lär vi oss om vår mänskliga erfarenhet. Så nästa gång du ser en flagga, tänk på vad den representerar och uppskattar skönheten i dess design och symmetri.

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant