november 28, 2023
Blogg

Hur många hundraser finns det i världen

Varför Sverige älskar hundar

Du vill nog inte höra det här, men the honest truth är att hundar rullar omkring i våra hjärtan som vinden rullar genom fältet. Varför? För att det finns över 300 olika hundraser i världen! Ja, du hörde rätt – över 300! Nu undrar jag, är du chockad eller upprymd?

Hur ser fördelningen ut?

Det är intressant att veta att olika delar av världen har olika mängder och typer av hundraser. Till exempel, är du medveten om att Europa är hem för cirka 100 hundraser, medan Nordamerika har omkring 50? Hur coolt är det?

Geografiska områden Antal hundraser Populära raser i området
Europa 100 Border Collie, Fransk Bulldog, Cocker Spaniel
Nordamerika 50 Labrador Retriever, Beagle, Amerikansk Staffordshire Terrier
Asien 75 Shih Tzu, Akita, Chow Chow
Resten av världen 75 Dalmatian, Australian Shepherd, Boxer

Är inte alla hundar lika?

Nej, definitivt inte! Så, hur många hundraser finns det i världen? Svaret är – det är komplicerat. Varje hundras har unika egenskaper och sätt att vara. Till exempel, pitskor är kända för att vara otroligt lojala, golden retrievers älskas för sin milda natur, medan terrier är bäst kända för sin energi och oräddhet! Över 300 hundraser i världen, och varje är lika unik som du och jag. Fantastiskt, håller du inte med?

Avslutning

Det finns betydligt fler hundraser än vad de flesta av oss kanske tror. Nu vet du varför din grannes hund är så speciell! Kom ihåg, det är inte vad vi har i livet, det är VEM vi har i livet… och kanske vilken typ av hund de är!

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant