Inredningstrender under åren

Att inredningstrenderna har ändrat sig kopiöst genom åren råder det ingen som helst tvekan om. De olika stilarna och fokus har legat på helt skilda saker, vilket faktiskt är väldigt tydligt när man blickar tillbaka några år.

När 50-talet härjade var man väldigt inne på att ha många små möbler, asymmetriska och organiska mönster och klara färger. Material man använde sig av var stål, plast, galon och nylon främst.

På 60-talet var man väldigt mycket för pastellfärgerna, och det var här som sjögrästapeterna kom in i bilden. Hobbyrummet var också en viktig sak.

Under 70-talet började man mer och mer sträva efter en lite vänligare och mänskligare inredning än innan, och här var det så otroligt populärt med manchester, affischkonst, olika myshörnor och starka textilier.

När 80-talet kom runt hörnet började vitt att dominera färgerna i hemmen. Man började använda sig av stora möbler, gärna i plast, och man lade mycket fokus på glänsande ytor. Här var pizzavalvet mycket populärt.

Under 90-talet började man mer och mer använda sig av stora och öppna planytor, lite som råder idag. Man satsade på ljusa inredningar, stora kök, starka kontraster och de kurviga och bulliga möblerna.

>Ja, det har helt klart förändrats mycket genom åren.