november 30, 2023
Blogg

Vad får man inte göra under ramadan

Vad är Ramadan?

Ramadan är en viktig månad inom Islam, en tid då muslimer över hela världen fastar från gryningen till solnedgången. Men vad får man inte göra under Ramadan? Läs vidare så ska jag berätta för dig.

Vad får man inte göra under Ramadan?

Under Ramadan finns det ett antal saker som muslimer inte får göra. Det inkluderar att äta, dricka, röka och ha sexuell aktivitet från gryningen till solnedgången. Men det finns mer till det än så.

Saker att undvika Anledning Effekt
Äta och dricka under dagen Fasta Andlig rening
Rökning Fasta Andlig och fysisk rening
Sexuell aktivitet under dagen Fasta Andlig rening
Oärlighet och skvaller Fasta Moralisk rening

Är det bara mat och dryck man måste avstå från?

Nej, absolut inte! Även om fasta innebär att avstå från mat och dryck under dagen, handlar ramadan mycket mer om att förbättra sin moral och andlighet. Muslimer uppmuntras också att avhålla sig från negativa handlingar som ljuger, skvaller, svär, visar ilska osv.

Undantag från fastan

Det finns vissa undantag från fastan. Till exempel är gravida kvinnor, kvinnor under menstruation, sjuka personer, äldre och barn under puberteten inte skyldiga att fasta.

Sammanfattningsvis

Det finns många saker som muslimer inte gör under Ramadan. Men det huvudsakliga syftet är att rena sinnet och själen och komma närmare Gud. Som en tid för självreflektion och gudfruktighet, är Ramadan en tid då muslimer strävar efter att bli bättre människor.

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant