augusti 8, 2022
Ekonomi

Vanliga frågor och funderingar kring privatlån

Privatlån

Om du behöver teckna ett privatlån för att kunna genomföra din drömrenovering av köket, eller för att kunna finansiera en ny bil så har du med största sannolikhet också några frågor och funderingar i samband med detta. Ett privatlån är ett sätt att genomföra större köp som annars inte hade varit möjliga.

Men samtidigt så finns det som sagt en hel del frågor som ofta uppstår i samband med att man ska ta ett privatlån och det är inte helt enkelt att hitta svar på alla funderingar som man har. I den här texten kommer vi att svara på de vanligaste frågorna som framtida låntagare kan ha.

Hur mycket får jag låna med privatlån?

Hur mycket får jag låna med privatlån?

Detta skiljer sig från långivare till långivare, men i regel så handlar det oftast om mellan 10 000 – 300 000. Idag så kan man teckna ett privatlån via bank eller så kan man vända sig till privata långivare, någonting som vi kommer att gå igenom lite längre ner i texten.

Så hittar du den lägsta räntan för privatlån

Idag så kan man teckna upp sig på privatlån från så gott som alla stora banker i Sverige, samt olika privata långivare. Även om man kan klicka sig runt från hemsida till hemsida så är detta långt ifrån det smidigaste sättet att göra det på. Om du vill hitta marknadens billigaste privatlån så är det i stället bättre om du vänder dig till en jämförförelsetjänst som gör det möjligt att jämföra privatlån.

Genom att göra en jämförelse så får du en överblick kring vilka olika erbjudanden det finns och kan på så sätt hitta någonting som passar för din situation. Det finns en rad olika jämförelsetjänster och en av de populäraste är enklare.se, vilket är en oberoende tjänst som är gratis att använda.

I stället för att klicka dig runt på olika hemsidor så får du direkt information kring olika lån och kan lugnt och smidigt hitta det lånet som har den billigaste räntan, eller välja ut ett företag som erbjuder ett billigt privatlån. Att hitta det privatlån med bäst ränta är väldigt viktigt, någonting som vi kommer belysa i det sista stycket i de här texten.

Nedan är en video från Enklare.se som enkelt förklarar hur du kan ta ett billigt privatlån:

Privatlån hos en bank

Idag så finns det många banker som har en kampanj som går ut på att erbjuda kunder ett privat lån med låg ränta för att kunna locka med det. Det kan handla om att man erbjuder privatlån vars ränta är mycket lägre än vad andra banker kan erbjuda.

Det är många som väljer att gå till sin vardagsbank för att teckna upp sig på ett privatlån, men detta är inte alltid det billigaste alternativet. Även om det kan vara enklare att gå direkt tills in bank eftersom processen blir mycket smidigare så är detta inte alltid det billigaste valet om du vill ha ett privatlån med låg ränta.

Det finns flera användningsområden för ett privatlån, till exempel:

  • Att köpa ett fordon
  • Konsumtionslån för resor eller dylikt
  • Renovering i hemmet
  • Eller för att samla andra lån och krediter

Privata långivare i Sverige

Privata långivare i Sverige

I Sverige så finns det idag en lång rad olika privata långivare och namnet till trots så handlar det inte om privatpersoner som lånar ut pengar till andra privatpersoner. I stället så är det låneföretag som till skillnad från en bank enbart erbjuder olika lån till sina kunder. Detta har blivit populärt eftersom det ofta erbjuds privatlån med låg ränta från dessa långivare. Det kan också vara enklare att få ett privatlån från en av dessa långivare i stället för banken men detta skiljer sig från fall till fall.

Att ta ett privatlån hos en privat långivare kan föra med sig att det inte tas någon UC. UC står för upplysningscentralen och är ett system som hanterar information kring kreditvärdighet i Sverige. När det tas en UC så sänks också ens kreditvärdighet. UC tas alltid när man tecknar ett lån hos en bank, men att ta ett lån hos en privat långivare kan föra med sig att det inte tas någon upplysning och din kreditvärdighet inte förändras.

Varför är det så viktigt med en låg privatlåns ränta?

Att hitta ett det privatlån med lägst ränta är väldigt viktigt eftersom det gör att du får mer pengar över i plånboken efter att du har betalat av lånet.  Räntan på privatlån skiljer sig oftast mellan 3-20%, och det kan i slutändan handla om tusentals kronor.

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant